MyFreeCopyright.com Registered & Protected

събота, 31 август 2024 г.

Телешко варено в Инстант Пот





Телешко варено.😋 Този път месото е мариновано в лимонов сок и мед за 24 часа.Така поомекнаха ципички и жили и месото се свари по-добре. Тази марината поизвлече кръвта от месото и при отпенването почти нямаше сивеещи парцали. Бульонът е чист и бистър, без много усилия. Подкиселеното месо, вече направи и бульона леко кисел, точно идеално като за супа.

В една рецепта имаше и 50г ракия, която подчертавала вкуса на телешкото месо🙃, но това ще бъде изпробвано следващият път. Ще надградим рецептата с ракия😁

300г телешко месо

3 картофа

2 моркова

1 лук

2 скилидки чесън 

Половин връзка целина, заедно с дръжките

Черен пипер, сол

Месото се почиства добре от ципи и жили и се реже на парченца, които се намачкват с 2 с. л. лимонов сок и 1 с. л. мед. Оставят се в хладилника за 24 часа. Като се сетите, може да ги разбъркате. 

На следващия ден месото се вари във вода без сол колкото да се отпени. След това се включва на програма beef, само вода и месо, под налягане за 30 минути. 

Добавят се след това картофите, лука,чесъна, морковите, целина дръжки, сол, черен пипер и олио. Включва се програма под налягане за 25 минути. След края на програмата, когато налягането падне само се слагат листата от целината, нарязани на ситно,черен пипер. Готово е! И много вкусно! 🥰









Няма коментари:

Публикуване на коментар