MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 25 май 2014 г.

Свинско печено от бут


Най-вкусното свинско печено от Пепи ! nyam

Съвсееем леко промених рецептата,като вместо вино сложих бира.
Не добавих нишесте за сгъстяване,тъй като соса си стана точно толкова гъст,колкото трябва.Може повечко да съм го пекла,щото и месото стана малко сухо,нооо имаше чудесно сосче и...падна на огън!Много вкусно!
А тази замазка,към която е добавено и брашно е просто прекрасна.Цяло пиле също може да се намаже с нея,червения пипер и подправките се задържат по месото,благодарение на брашното и се получава превъзходен вкус.
1 кг свинско месо от бут.На мен ми се видя голямо парчето и го разрязах на две части,но следващия път ще опитам така както е цяло,може да не се получи толкова сухо.
Замазка:
3-4 с.л. тъмен соев сос
3-4 с.л. олио
4 пасирани скилидки чесън
2 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
1-2 щипки сол

100 мл бира или вино

След като се измие добре месото и се подсуши,се посолява леко на вкус и се оставя настрани за 20-30 мин.
Разбъркват се съставките на замазката.Намазва се с нея месото от всички страни,ако има цепнатини и в тях.
Торбичка за печене се разтваря и се намества в тавата в която ще се пече.Налива се в нея бирата/или виното/ и се слага внимателно месото без да се мърда много,за да не се отмие замазката.
Завързва се торбичката и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна за 15 мин.След това се намаля на 160 и се пече около 1 час.Разкъсва се торбичката.и се изхлузва всичко в тавата-и месото и соса.Соса е рядък,но ще се сгъсти.В този момент,ако ви е останала още замазка-намазвате и нея.Като взимате и от сосчето в тавата.Брашното в замазката сгъстява достатъчно соса.
Пече се още 10-15 мин като леко се усилва фурната на 180-200 градуса.
След това се изключва фурната,намазва се с четка още веднъж месото със сосчето от тавата,което е вече посгъстено и се оставя за още 5 мин.
При изваждане има ето такъв вид:

Сосчето е много вкусно!При нас любимото в подобни ястия е обирането на сосчето от тавата-разбирайте почти  до идеално почистване на тавата!newsm53
 Изчаква се да се охлади и се нарязва.Аз,понеже нямах търпение да видя резултата,го нарязах още топло,та леко се разтече мазнина по филийките месо.Но това изобщо не попречи на превъзходния му вкус!  wink1


2 коментара:

  1. Яяя, Дейче :) за пръв път виждам такъв етикет "отвратително вкусно " :) ама е истина де.
    Чудничко ти е месото, аз съм сложила едно днес да се маринова за довечера и едва сега виждам, че и ти си го направила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо,да,Пепи,почти веднага след като го видях при теб,беше направено!Тъкмо сега ми я припомни тази замазка,та може да намажа някое пиле с нея... :)))
      А етикета се появи спонтанно,след един подобен отвратително вкусен вкус на нещо...просто това беше първото възклицание,което ми се появи... :))))
      Поздрави на теб! :)

      Изтриване