MyFreeCopyright.com Registered & Protected

петък, 27 декември 2019 г.

Печена лютеница






Започнахме да отваряме бурканчетата с лютеница и да тестваме коя рецепта е най-добра.
Тази се оказа добра! Една от лесните рецепти.Пекат се зеленчуците във фурната всички заедно,след това се пасират и се пълнят бурканчетата. Тази рецепта  е още по-лесна и бърза.При нея се вари всичко в тенджерата директно и се пасира.И двете са вкусни.
Получиха се 8 бурканчета от лютеница

1,500 кг домати
2 кг пипер-червен,може да има и зелен
350г моркови
800 г патладжан
3 глави лук

2/3 ч.ч. захар
1 1/4 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. оцет-3 с.л. ябълков,а останалата част е тъмен балсамов оцет
2 с.л. сол

1 глава чесън
1 връзка магданоз

Доматите се посоляват леко и  се оставят в наклонен съд.Може да се обелят предварително.
Патладжана се обелва и нарязва на кубчета посолява се,оставя се да се отдели сока,след това се измива и изстисква и се слага в тавата с останалите зеленчуци-доматите,морковите на кръгчета,пипера на парчета,лука на едро.Смесват се всички в голямата тава на фурната и се заливат с маринатата.Разбъркват се и се покрива с лист алуминиево фолио,но само се покрива,без да се запечатва тавата.Нужно е да може да излиза отделената пара.Слага се в загрята фурна на 250 градуса с вентилатор за около 2 часа.Разбърква се 1-2 пъти.Когато зеленчуците останат на мазнина са готови.Изважда се тавата,маха се фолиото,поръсва се чесъна на филийки и се връща за10 минути във фурната.След това вече е готова да се пасира.Изсипва се всичко в дълбока тенджера,поръсва се с нарязания на ситно магданоз.Пълнят се бурканчетата,запечатват се и се варят 15минути след завирането на водата.
Източник на рецептата от тук попромених количествата на зеленчуците според колкото имах,както и солта вместо 3 с.л. сложих 2 с.л. като след пасирането не беше нужно да се добавя повече. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар