MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 31 март 2019 г.

Сирена във фолио



Това вкусно,разтичащо се блаженство от сирена видях при Пепи . Дори специално за тази рецепта,през лятото си замразих слънчеви домати на дебели филийки.
Превърна се в любимо и бързо ястие у дома,стига да има поне три вида сирена в хладилника.
Върху лист алуминиево фолио в средата се слага тънка филийка масло,дебел резен домат,върху него филия бяло сирене/може да е леко обезсолено/ и върху него се нареждат останалите сирена-пушено на кръгчета,топено на триъгълничета,синьо сирене,чедър,кашкавал.Преди последния ред слагам още малко масло на парченца или филийка.Поръсва се със сух риган или мащерка или се слага стръкче пресни.
Затваря се фолиото добре,отгоре като вързопче с добре прегънати крайчета и така приготвено може да почака до вечерта в хладилника/за работещите/ или направо да си го опечете.
Слага се сух тиган на котлона и пакетчетата в него.За 6-7 минути са готови.Ако ги извадите прекалено рано,може сиренцата да не са се разтекли,а ако е по-късно,долу маслото и част от падналите сиренца може да залепнат и загорят.Аз ги тествам на пипане😜 когато горе е толкова горещо,че не може да се държи с ръка,а долу пакетчето е меко на пипане,значи са готови.Но след няколко пъти,ще прецените колко точно минути са ви нужни.
След като е готово се разтваря внимателно пакетчето и се напада.Много вкусно сосче с разтопените сиренца се получава,доматът балансира вкуса,да не е толкова солен от сирената,а ако имате и топъл прясно опечен,домашен хляб,чаша изстудено розе или бяло вино-това е перфектното ястие за гладни и не само. 😋

1 коментар:

  1. Дея,
    правя по същия начин сирене, но не толкова различни сирена, а само 1 или 2 вида.Твоите пакетчета определено са по - богати.Аз ги пека на скара през лятото.Стават наистина чудесни .
    Поздрав и усмихнат ден !

    ОтговорИзтриване