MyFreeCopyright.com Registered & Protected

събота, 26 април 2014 г.

Мариновани печени пържоли в конвекторна фурна



Опичат се сравнително по-бързо отколкото в обикновената фурна,а вкусът им е като на печени на скара.Само го няма онова опушване и висене пред скарата.Тук се включва и се забравя.Като му изтече зададеното време,то си сигнализира. :)
Нарязаните и начукани пържоли се посоляват леко,поръсват се с черен пипер,чубрица и кимион.Намазват се с четка от двете страни с марината,като се редят една върху друга.
Марината за около 600 г месо:
1 пълна ч.л. горчица
2 с.л. соев сос
3-4 с.л. олио.
Разбърква се на кремообразна смес и се намазват пържолите.Покриват се с фолио и престояват в хладилника за няколко часа.
След това в тавичка,която се побира в халогенната фурна се слага около 150 мл вода и се нареждат пържолите.Пекат се на долна скара 25 мин на 180 градуса.Обръщат се и се пекат още около 15 мин.
Отново се обръщат и се допичат за 10 мин на 250 градуса.
Моите пържоли бяха тънички,ако месото е по-дебело трябва да се увеличи и времето на печене.

Това са пържолките от половината тавичка.За съжаление нея не успях да снимам.Получи се много вкусно сосче от водата и маринатата.
*Останаха 5 пържолки/мариновани/,които не се побраха в тавата,въпреки,че ги наредих леко да се застъпват,защото при печене се свиват.Та тези,останалите пържолки,поръсих с няколко(8-9) листенца прясна салвия-накъсани.Сложих в торбичка и така могат да изчакат още един ден в хладилника,докато им дойде реда за печене или да влязат във фризера за по-нататъшна консумация.
*Могат да се опекат и в обикновена фурна,само времето на печене се удължава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар