MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 28 юни 2011 г.

Кълнове от люцерна



Няма да пиша излишно за ползата от кълновете,а ще споделя как си ги приготвям.Пробвала съм различни варианти-с памук,с марля,но този начин е най-удачен:
Взимат се семената(около 1-2 с.л. или по желание) и се слагат в компотен  буркан-измиват се добре,след това се заливат с вода-до половината на буркана и се оставят да престоят така около 12 часа.Бурканът се покрива с един пласт марля и ластик,за да не влиза прах и да се задържа влагата.Обикновено правя това накисване от вечерта.
На следващия ден водата се изхвърля и семената се изплакват много добре.Отзцеждат се и се оставят по възможност на тъмно място.След 12 часа отново се изплакват и отцеждат и така няколко дни,докато започнат да покълват.Важното е на около всеки 12 часа да се изплакват по 1-2 пъти,за да се освежат и овлажнят.След около 3-4 дни вече имаме покълнали семена-все пак зависи какво е семето и колко бързо покълва...Може да започвате да си ги похапвате още като кълнове-а може и да ги изчакате да пуснат листенца-а може и двете :))
Да ви е вкусно! :))

4 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за споделеното! Бих искала да опитам и аз да си отгледам, че в салатки много ми допадат. Ще пробвам твоя начин. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Опитай-ще ти хареса! Това е най-лесния и успешен начин за свежи кълнове.Хубавото е,че след като покълнат още 5-6 дни може да се похапват-докато се разлистят.А през това време може да подготвиш други-така винаги ще имаш под ръка свежи и зеленки кълнове :)
    Поздрави от мен! И успех! :)

    ОтговорИзтриване