MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 24 септември 2024 г.

Мариновани, печени върхарчета или люти чушки












Люти чушки и върхарчета може да се приготвят по този начин.Както и чорбаджийски чушки и камби, нарязани на парчета.Върхарчетата се почистват от семенната част, а лютите чушки се слагат заедно със семките, отрязах им само дръжките. Изпечени и горещи сложени в буркан с марината. Затварят се, обръщат се на капачка и се завиват с одеалце. 

На буркан от 800мл:

7с.л.вода
5с.л.оцет/домашен/
2 с.л.равни захар
1 с.л.равна сол
Целина, чесън.
 Аз сложих отрязана през средата малка глава чесън на буркан, заедно с последната люспа до скилидките, която да държи цяла половинката.Изпичат се във фурната или се пръжват леко. 
Горещи се тъпчат и притискат в буркана, марината излиза и облива пипера или чушките, натъпкват се добре почти догоре, затваря се веднага и се обръща на капачка.Пълни се буркан и се затваря и обръща. Действа се буркан по буркан, за да е много горещо съдържимото при затваряне. Завиват се с одеалце до пълно изстиване.Не се варят. Няколко дни се въртят бурканите, обръщат се. Маринатата ми е перфектна на вкус, не много сладка. Ако изключим вкуса и аромата на чесъна, вкусът на пипера е почти натурален, тоест не доминира нито сладко, нито кисело или солено.
Просто вкусно! 😋

Заповядайте в кулинарната ни група

Няма коментари:

Публикуване на коментар