MyFreeCopyright.com Registered & Protected

сряда, 9 юли 2014 г.

Печена бяла риба с розмарин

Като любител предимно на морска и океанска риба,тази бяла риба/мисля, че се казваше Марета/ също ми хареса/въпреки,че е сладководна/.Готова изчистена,без глава и опашка,и най-важното-няма много кости-само една средна триъгълна,която се отделя лесно.Месото не е много мазно,а е по-скоро сухо.
Рибата се цепва и разтваря,отделя се средната кост и се посолява.Поръсва се с черен пипер и се намазва с олио и лимонов сок 1:1.Поръсва се и с иглички розмарин,покрива се с фолио и се оставя за няколко часа.
След това се слага в намазана тавичка ако ще се пече в конвекторна или обикновена фурна.Иначе може просто да си я сложите на скарата.
Та в конвекторната фурна на горна решетка се пече общо за 25-30 мин на 250 градуса,като се обръща веднъж,да се опече и от двете страни./И внимателно защото омеква и може да стане на парченца при обръщането!/
*По същият начин може да се приготви и скумрия,но добавих към розмарина и прясна салвия!Тази салвия е чудна подправка за месо,вече опитах и за риба.До снимки скумрията не стигна! :)

1 коментар: