MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 28 януари 2020 г.

Фусили с два соса на фурна







По-вкусни от лазаня са тези макарони!Продуктите и сосовет са същите като за лазаня/корите само са заменени с фусили,но може и друг вид макарони/ Разликата във вкуса идва от това,че при лазанята бешамела попива в корите,а тук за кратко се запича само за кашкавала и соса осава кремест по макароните.Безумно вкусно е наистина!

250г макарони/сваряват се в подсолена вода/

3-4с.л. олио
1с.л. с връх брашно
350мл прясно мляко
щипка сол
щипка настъргано индийско орехче
3с.л.настърган кашкавал

Брашното се запържва в олиото,слага се индийското орехче да се активира в горещото,налива се млякото при непрекъснато бъркане с тел.Така 2-3минути при намален котлон.Сваля се и се слага настъргания кашкавал.Разбърква се.

2-3с.л.олио
1малка главичка лук
1скилидка чесън
1с.л.доматена салца
100-150мл вода
кайма колкото юмрук
1ч.л.червен пипер
сол на вкус
1-2ч.л.захар или до убиване на киселото
риган,босилек

Лука и чесъна се запържват в олиото до омекване,слага се каймата за 5-6мин.Следва доматената салца,водата,червения пипер,сол,захар,опитва се на вкус.Сваля се от котлона и се слага ригана и босилека.

В подходящ съд се слагат макароните,заливат се с бешамела,след това соса с кайма и накрая се завършва с настърган чедър,пармезан или подобно жълто твърдо сирене.


Слага се най-горе във фурната,на включена грил функция или само горен реотан,колкото да се разтопи и запече чедъра съвсем малко.

1 коментар:

  1. Дея,
    чудесна идея е да направиш ястие с паста и сосове.Скоро закупих ителианска паста и ще се възползвам от твоите идеи.Чудесна запеканка се е получила.Красиво, а и вкусно изглежда.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване