MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 19 февруари 2019 г.

Костен бульон в уред за бавно готвене/слоукукър/


С него стават вкусни всички супички и ястия.Тъй като се вари бавно и дълго,за да се извлекат най-полезните и вкусни съставки,предпочитам да си го приготвя предварително и да го имам готов под ръка по всяко време.
Според това,което изчетох,най-добре е бульонът от кости да се вари на ниска температура,за да се запазят желиращите вещества и продължително време,за да се извлече максимума от вкуса и полезните съставки.
Вдясно бурканът е варен на котлона в тенджера,на умерен огън за 2-3 часа,като кипнах кокалите и обрах пяната,но костите бяха сурови.Бурканът вляво е с препечени кости във фурната и варен за 16 часа в слоукукъра на 1ва степен.Разбира се,по-вкусен стана този с препечените кости,а и по-удобен,защото го оставих в слоукукъра и повече не го мислих и не се занимавах с него.

Използват се кости от домашно животно или от проверена и сигурна месарница.Иначе е безсмислено,по-добре не го правете.Кости от месо,закупено от големите хранителни вериги,нали се сещате,че няма смисъл да правите бульон с коктейл от менделеевата таблица и да извличате дълго и продължително отровен коктейл.
В тавичка се слагат костите,оставят се и парчета мазнина,запичат се във фурната до зачервяване.В края се слага водичка в тавата,да разтвори вкусното полепнало при печенето.Костите с водата от тавичката се слагат в слоукукъра,слага се
1-2 глави лук заедно с люспите,нарязан на 4.
1-2 моркова на дебели шайби
пащърнак ,целина на парчета
5-6 зърна черен или шарен пипер
листа целина,магданоз
сол на вкус
1 с.л. оцет/задължително/
Напълва се купата с вода догоре,затваря се и се включва на 1ва степен.Аз го варих 16 часа.Може и повече.след това го изключих и оставих да изстине напълно.
Прецежда се и се налива в буркани,които варих за капачка 5-10 мин след завирането и след това оставих във водата да изстинат .





Няма коментари:

Публикуване на коментар