MyFreeCopyright.com Registered & Protected

четвъртък, 18 януари 2018 г.

Сгъстено прясно мляко в слоукукър

След като направих у дома това неподсладено сгъстено прясно мляко,не бих си купила повече кондензирано мляко от магазина.За кафенцето,за сосове и изобщо навсякъде където ползвам прясно мляко.
Направих го от мляко в кутия с масленост 3,5 процента и се получи добре.Ако се използва домашно прясно мляко,резултата ще е повече от превъзходен.
Слоукукърът е идеалното място за направата му.Не че не може и в тенджера,но там трябва да бдиш постоянно над нея,а тук го изсипах,включих и го забравих.От време на време поглеждах какво се случва,а то-нищо :) ...поне в първите 4-5 часа.След това започна да намаля количеството с мм и да обгаря-покафевенява по края.След 7 часа на 2 степен го изключих,оставих да изстине,след това прецедих/от каймака,който се образува на повърхността/и в бутилка в хладилника.Така приготвено,млякото издържа по-дълго време в хладилника без да се разваля.
От литър прясно мляко се получи около 700 мл готов продук.Не е много сгъстено,защото няма захар,но има лек карамелен цвят.Точно като купеното съдържание на точно тази бутилка.
Следващият опит ще е със захар,на 1 литър прясно мляко-200 г захар.Добавя се и аромат по желание,ванилия,канела кардамон,звездовиден анасон-каквото ви харесва.Отново на 2ра степен,но точното време ще измеря след като го направя.Предполагам ще се сгъсти по-бързо,заради захарта,а и ще е спо-карамелен цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар