MyFreeCopyright.com Registered & Protected

четвъртък, 17 август 2017 г.

Баница с царевично брашно




Източник на рецептата от тук .
На мен ми се получи малко мазна с половин чаша олио,затова ще го намаля и ще добавя малко краве масло.Получиха се 3 рула,които не нарязах на парченца,така не се сплескаха листенцата и остана по-пухкава.
500 г кори за баница
4 яйца
2-3 с.л. олио
1 к.ч. царевично брашно
1 бакпулвер/или 1ч.л.хл.сода и 1 ч.л.лимонтозу/
сирене
1/3 пак.кр.масло/от125г/ на парченца за поръсване върху суровата баница.
Разбиват се продуктите без маслото и сиренето.
Намазва се всеки лист равномерно със сместа и така по 4 листа заедно.Най-отгоре се поръсва с една трета от натрошеното сирене.Завива се на руло и се пренася в намазана с масло тавичка.Така се прави с трите рула,всяко с по 4 листа.
*Ако ви останат неизползвани листи,може да завиете с тях парчета сирене и кашкавал,сгънати добре,панирани в яйчена смес и оваляни в галета или корнфлейкс.Може да замразите за по-нататъшно ползване или да изпържите до ден.
Баницата се поръсва с парченца масло и се пече във фурна с вентилатор за около 30 мин на около 170-180 градуса.
** Вариант за тази баница е,освен поръсена със сирене да се добави и нарязан салам,колбас,св.филе,поръсва се с чубрица или друга любима подправка и се завиват рулата.


2 коментара:

  1. Дея,
    и аз отдавна се каня да опитам тази баница с царевично брашно.Доста хора са я харесали, не знам обаче у дома дали ще се хареса.Ще я изпробвам задължително.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай,Ели,акок не им кажеш,едва ли ще разберат домашните,че има царевично брашно/но не грис,с грис ще усетят :D / С брашното е по-вкусна!Поздрави и на теб!

      Изтриване