MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 6 май 2014 г.

Реване с орехи,банан и мак

Това реване се получи съвсем случайно.Прияде ми се нещо много сиропирано,което да не отнема много време за приготвяне.:)))) Толумбички,саварини,кадаиф...отнемат време...затова реването беше най-бързо и лесно!Докато търсих рецепта за реване,видях при мамите,че някои поръсват дъното на тавата с орехи.Също и сушени плодове,но тъй като имах само стафиди,а не ги харесвам  в кексове и козунаци,реших да сложа някой плод-който в наличност при мен беше банан. Реших, че и ако се оваля в захар,тази захар при печене може да се карамелизира и да стане още по-вкусно,но уви-не се получи карамелизиран банан като краен резултат... :)))) Така че ако искаме карамелен вкус,трябва на дъното на тавата,върху хартията да се изсипе тънък пласт разтопен карамел.Върху него бананите и орехите,след това се изсипва кексовата смес и се пече.Мисля да го изпробвам в съвсем скоро време и ще докладвам резултата.
Сега рецептата за това много вкусно,сочно и сладко изкушение,което колкото повече престоява ,става по-вкусно!Но така е с почти всички сиропирани десерти.


Блат:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии

сироп:
1 3/4 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
 ванилия

1 банан
1 ч.ч. орехи
мак за поръсване
*Макът придаде много интересен ''хрускащ'' ефект на цялото творение.Определено ще го сложа отново.

Разбиват се яйцата със захарта  с миксер.След това на ръка се добавя брашното с бакпулвера
В тавичка,постлана с хартия за печене се поръсва 1-2 с.л. кристална захар.Парченцата банан се овалват от страната към хартията в захарта и се нареждат като венец.В средата се слагат орехите на едро.Изсипва се яйчната смес и се пече за 30-40 мин в умерена фурна.
Обръща се,маха се хартията и се оставя да изстине.
Сварява се сироп от водата,захарта и ванилията.След като блата е изстинал,се залива с горещия сироп.Поема го всичкия.Поръсва се с мак или се украсява по желание.



Няма коментари:

Публикуване на коментар