MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 16 март 2014 г.

Лепкави свински ребърца в торбичка





Рецепта за ребърца в марината,която при печене образува лепкав сос.Торбичката предпазва съда и няма да търкате изгорял налеп от мазнини,който се образува обикновено при печенето на ребра.Чисто,лесно и много,много вкусно!
За около 1 кг ребра:

3 равни с.л. мед/може и по-малко/
4-5 с.л. соев сос
3-4 с.л. балсамов оцет
1 с.л. горчица
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
4-5 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
*скилидки чесън по желание

Ребрата се посоляват на вкус.Всички съставки за маринатата се разбъркват добре до получаване на гладка смес.С четка се намазват добре от всички страни.След това се поливат с останалата част от маринатата.Покриват се с фолио и се оставят в хладилника за няколко часа.
Слагат се в торбичка,излива се маринатата и се завързва добре.Продупчва се отгоре с топлийка на няколко места и се слага в тава в студена фурна.Влючва се на 200 градуса.Пекат се около 1 час,като последните 10-15 мин. торбичката** се разкъсва и се запичат до зачервяване или до готовност на месото.Може да се намажат с четка със соса след като се разкъса торбичката.
*Към маринатата може да се добавят 3-4 скилидки чесън,нарязан на ситно.В този случай предимството на печенето в торбичка е още по-голямо,освен че няма да се цапа,а и няма да мирише в кухнята,докато се приготвя ястието.
**Торбичката е специална за печене на меса и други продукти.Не използвайте обикновена найлонова в никой случай! :))))

2 коментара: