MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 26 октомври 2010 г.

Пирожки със сирене


Представям ви моята рецепта за пържени пирожки със сирене.Необходими са ви:
 1 кофичка кисело  мляко(500г)
 1 ч.л.хл.сода
 1/2 ч.л. сол
около 600 г брашно
сирене
ПРИГОТВЯНЕ:
Замесва се меко и еластично тесто(хл.сода-угасена в кис.мляко).Оставя се покрито с кърпа да си почине за около 25-30 мин.Разточва се на тънка кора около 6-7 мм.В началото на кората по дължина се слага натрошено сирене.Завива се на руло и се отрязва от кората.Така се процедира докато свърши кората.От цялата кора излизат 3-4 рула,които се режат на по-малки пирожки-парченца,дълги около 5-6 см.Всяко от което се разтегля с ръце и се прищипва отвсякъде,където има разрези,за да не излезе сиренето при пържене.
От цялата кора излизат 3-4 рула,които се режат на по-малки пирожки.След като всички пирожки са нарязани и оформени се включва котлона и се изпържват в олио.Ако много загрее олиото се разпукват и изтича сиренето,затова трябва да се поддържа умерена температура при пърженето.При добро тесто пирожките почти сами се завъртат след като са изпържени от едната страна,трябва им само леко побутване с вилица :)Ами това е.Изваждат се върху хартия,за да попие излишната мазнина и се похапват.Не стават мазни и са много вкусни!Мекички,пухкави-просто наслада за гладни :) Опитайте ги!

3 коментара:

  1. Like your blog and your pictures ! def. following you now! when you get a chance by by my blog and check it out and hopefully my writing will send you sparks so you can also become one of my followers too! this reminds me of chinese bread you eat with rice soup

    http://lifemadness-linhy.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. blagodarq ti za receptata
    probvah gi i stanaha super :)

    ОтговорИзтриване