MyFreeCopyright.com Registered & Protected

петък, 14 юли 2017 г.

Пилешко месо в буркани


Много вкусно месце се получи с вкус и аромат на лук и чесън и с апетитно желе,като изстине.
В два буркана събрах едно цяло пиле без гръбнака.Бялото месо,двете бутчета и крилцата и трътката :D .
Може да се приготви с всяко друго месо,като е желателно да има и кост,за да се желира после.Във фурната винаги има още място за един или два буркана,тъй че може да се приготви заедно с друго ястие,както в случая направих с една тава джолани със зеле в торбичка и два буркана пилешко.И двете бяха готови точно за час и 30 минути при около 170-80 градуса с вентилатор.

Може да мариновате месото както го предпочитате или може да е натурално,само със сол и подправките-лук,чесън,риган,естрагон.Аз го намазах с индийска тикка масала паста,естествено леко люта.
Нарежда се ред месо,ред парченца лук и чесън,нарязани.Като се напълни буркана се налива 80-90 мл вода.Поръсват се 3-4 зрънца шарен иппер,зелен и червен сложих аз.Затварят се бурканите  с фолио и се оставят в хладилника докато им дойде реда да се пекат.
Месото се разпада от костите,а желето и аромата са...ммм..неописуеми.

3 коментара:

  1. Деа,
    моята баба стерилизираше пилешко месо в буркани.Натурално само с 1 дафинов лист и зрънца черен пипер.Когато имахме повече пилета задължително ги стерилизираше за зимата.А след това това месо е готово за приготвяне на ястия.Дори може да се консумира така стерилизирано направо от бурканите.Чудесно се получава.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О,да,Ели и на мен е спомен от детството правенето на месо в буркани,пилета,пуйки и дори и свинско слагахме,като заколехме прасето.Предварително запържено обаче и само със сол,дори подправки не помня да съм виждала,но беше наистина страхотно и желето после и естествената мазнина и аромата,който се носи при отваряне на буркана.Винаги имаш готово месо под ръка,дори за похапване ей така.Но вече не правим така...От време на време правя кайма в буркани,овкусена и става чудно русенско варено.Поздрави и на теб,Ели!Благодаря,че се отбиваш при мен! :)

      Изтриване
  2. Здравейте! Как правите кайма в буркани?

    ОтговорИзтриване