неделя, 6 април 2014 г.

Пилешки хапки с корнфлейкс и екстракт от левурдаТолкова са вкусни тези чеснови пилешки хапки,че са на път да се превърнат в хит у дома.
И хрупкави,заради корнфлейкса.А ако ви купят by mistake  корнфлейкс с мед и кокос,поемете въздух и не бързайте да реагирайте веднага отрицателно! :))) Помислете,че меда може да се отрази благотворно на месото! :) Точно с този корнфлейкс хапките станаха още по-вкусни-с леко сладък вкус.В комбинация с аромата и вкуса,който придава екстракта от  левурда-просто си станаха едни малки чудеса! :)))
Бялото пилешко месо се нарязва на хапки.Посоляват се на вкус и се заливат с:
3-4 с.л. олио/зехтин
2-3 с.л. соев сос
3-4 с.л. екстракт от левурда /сега има много левурда,използвайте да си направите няколко шишенца за през годината/
черен пипер
риган
Разбъркват се добре с ръка,да се разпредели всичко равномерно навсякъде.
Покриват се с фолио и престояват в хладилника една нощ.Или поне няколко часа.
Непосредствено преди пържене се овалват в смес от корнфлейкс/''с мед и кокос'' :)))/ и сусам.
За овалването на около 600 г бяло пилешко месо/това е една нормално голяма пеперуда/ са необходими около 125 г корнфлейкс и 1-2 с.л. сусам.Корнфлейкса се натрошава,разбърква се със сусама и се овалват парченцата обилно от всички страни.Изпържват се.


Не е необходимо дълго време в тигана.Пилешкото месо е крехко и предварително мариновано.Трябва му само да се зачерви от едната страна.Обръщате,още малко от другата страна и са готови.


*За да се получат крехки хапки е по-добре месото да е нарязано на по-големи парчета.

*Ако нямате такъв екстракт от левурда, можете да сложите няколко скилидки чесън,нарязан на ситно.Но в екстракта има ракия,която при мариноването,в комбинация с олиото прави месото по-крехко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар