MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 20 февруари 2018 г.

Пиле с розмарин и бира върху бутилка



Много вкусно и сочно става това пиле,изпечено по този начин.А картофките с лука са особено вкусни-поели от мазнината и вкусовете,които се стичат върху тях по време на печенето.
Пилето се обтрива добре с кашичка от червен пипер,сол,риган,черен пипер и малко вода.Омазва се добре и с половин пакетче масло,ако може се напъхват парченца и под кожата.
Картофите се нарязват на кубчета,посоляват се и се овкусяват с подправки по избор,които предпочитате,поръсват се и с малко олио и се слагат в тавата.Слага се и пилето,което е нанизано на добре измита бирена бутилка/ако можете махнете етикета/и намазана с олио.В бутилката се слагат 100 мл бира,подправки по избор-риган,черен пипер,розмарин и се долива догоре с вода.В тавичката при картофите се налива 150 мл бульон с малко бира в него.

Слага се в студена фурна най-долу и се включва фурната на 180-200 градуса.Пече се около 40-50 мин,като се наблюдава да е достатъчно висока температурата,за да заври течността в бутилката и да започне да кипи и да се стича върху пилето.Останалата част от бирата си я наливате в чаша и си я пийвате,докато чакате пилето да стане готово. :)
2-3 глави лук се нарязват на немного тънки филийки и се слагат върху картофите с няколко клончета розмарин.Всичко се допича още 30 мин или до готовност на пилето.Ястието е готово заедно с гарнитурата.Много са вкусни картофките,заедно с лука.Да ви е вкусно!


Няма коментари:

Публикуване на коментар