MyFreeCopyright.com Registered & Protected

петък, 30 август 2019 г.

Гриловани зеленчуци в буркани

Около 3 кг общо пипер,тиквички,патладжан
Марината:
200 мл оцет
150 мл олио
200г захар
40г сол
Скилидки чесън
1 връзка копър/магданоз или и двете

Патладжаните се нарязват на кръгчета,дебели 1 см,посоляват се,престояват и се измиват от горчивия сок.Смесват се с тиквичките,нарязани също на около 1 см  и се поръсват с малко олио.Гриловат се на скарата.Пиперът се почиства и нарязва на половинки.След като се опече,се нарязва всяка на две.



Маринатата се загрява леко на котлона и след това се маха,като се бърка,докато се разтвори захарта.Заливат се вече грилованите зеленчуци и се оставят да престоят за 4-5 минути.След това се нареждат в буркани като през няколко парчета се слагат парченца чесън и щипка нарязан копър.Пристискат се и така,докато се напълни буркана.Заливат се с останалата марината и се запечатват.Варят се 15 минути след като заври водата.

2 коментара:

  1. Не съм правила гриловани зеленчуци в смес за зимата.Рецептата е чудесна само захарта ми се вижда в повече.Със сигурност може и други зеленчуци да се добавят пак изпечени на грил напр.лук.Много е вкусен също.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
  2. Мама ги прави същите. Много вкусно се получава.
    На зима вадим, добавяме някое доматче прясно, или си ги хапваме чисти и са супер вкусни. И като салата за мезене, и като гарнитура към месо.

    ОтговорИзтриване