MyFreeCopyright.com Registered & Protected

понеделник, 31 декември 2018 г.

Крем карамел в мултикукър



Получи се много вкусен,плътен,режеше се с нож и определено беше готов за по-кратко време отколкото в обикновена фурна на водна баня с дебнене да не превиши температурата.Мултикукърът е Филипс hd4547.Времето за готвене на пара беше 20 минути.Видно е,че е дошло вповече-в крайщата,най-близо до металния съд са най-големите шупли-температурата е превишила необходимата за крем карамела.Следващият опит ще е за 10 мин.Най-вкусен и плътен беше в средата.А при изваждането,точно там беше най-рядък-след изстиване се сгъстява.
*Времето за варене на пара е намалено на 10 минути.Може дори и 8.Последната снимка е за 10 минутно готвене.

4 яйца
3/4 ч.ч. захар
щипка сол
500 мл прясно мляко с висока масленост/може да се сложи наполовина готварска сметана/
ванилия или ванилова захар
2-3 с.л. захар за карамелизиране
Разбъркват се продуктите за крема.Захарта се карамелизира и се слага в съд,който влиза в мултикукъра или в кофички.Слага се решетка в купата на мултикукъра,налива се 1-2 ч.ч. вода и се нареждат купичките с карамела върху решетката.Разлива се яйчената смес и се покриват съдчетата с алуминиево фолио.
Затваря се кукъра и се включва програма Steam-Пара.След като водата заври започва отброяването на 20 мин.Според мен са много,затова следващият път ще го извадя на 10та или 15та минута.Маха се фолиото и се оставя да изстине.





4 коментара:

  1. Отговори
    1. Решетката е метална,сгъваема,за варене на пара.От магазини за домашни потреби.

      Изтриване
  2. Имате ли още рецепти за мултикукър?

    ОтговорИзтриване
  3. абе убаво но мъжките рецепти не са такива - това е доза... колкото за едно котенце - мъжките си требе, 4-5 килца материал... ;)))

    ОтговорИзтриване