MyFreeCopyright.com Registered & Protected

петък, 13 април 2018 г.

Яйца по френски


Рецептата видях тук,при Мария. Чудна рецепта е това,благодаря ти,Мария!Сосчето е чудесна комбинация от продукти,признавам,че досега не съм опитвала такова.Сметана с бяло вино,зелен лук и зелен чесън,спанак.Вътре с разтопен кашкавал.Всичко това в комбинация с варените яйца е мноооого вкусно!Но,малко тежко,дойде ми малко мазничко.Сметаната,кашкавала са доста мазни,а и аз добавих почти цяла опаковка пълномаслено Бри.Затова в началото при задушаване на зелениите трябва да се сложи съвсем малко зехтин.
Промених малко основната рецепта,освен Бри-то,добавих индийско орехче.Точно в сметаново-млечни-кашкавалени сосове индийското орехче подчертава вкуса.Добавих и вода,която липсва в рецептата,но исках да има малко повече сосче.Без нея,става малко по-гъсто.

200 мл животинска сметана за готвене
100 мл бяло вино
100 мл вода
1 връзка зелен лук
1-2 стръка зелен чесън
4-5 листенца спанак или една шепа нарязан
магданоз,копър
1-2 щипки сол
2 щипки индийско орехче
1-2 щипки черен пипер

100-120 г Ементал
150-200 г пълномаслено Бри

В 1-2 с.л. зехтин се задушават зелениите,посоляват се с 1-2 щ.сол,черния пипер и индийското орехче.Слага се виното,след 2-3 мин.се сипва сметаната.Слага се половината от настъргания ементал/с другата половина се поръсва отгоре/ и  бри-то накъсано на парченца.Като започне да се разтапя бри-то и кашкавала се добавя и водата.Сосът се слага в огнеупорен съд ,може и в отделни гювечета.


Нареждат се вътре обелените,сварени яйца,нарязани на половинки с отрязаната част отгоре:


Поръсва се с настъргания ементал и се запича на горен реотан или грил във фурната до зачервяване.



2 коментара:

  1. Любимо ми е щи се го направя тези дни.

    ОтговорИзтриване
  2. Дея,
    малко тежко ми се струва това сосче, но винаги може по различен начин да се олекоти.Но идеята е чудесна особено когато имаме в повече варени яйца.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване