MyFreeCopyright.com Registered & Protected

петък, 21 октомври 2016 г.

Дюнери с пилешко месо




Продуктите за дюнерите могат да са всякакви,според вкуса и предпочитанията ви.
Използвам освен пилешко месо,понякога и свинско-от някои изостанали пържолки.Важно е месото да е овкусено и опечено.
Пилешкото месо рядко приготвям специално за дюнери,обикновено използвам месо от готово,печено пиле,това ,което не изядем,обезкостявам,нарязвам и..за дюнери.
Ако все пак решите да приготвите месото специално за дюнери,овкусете пилешкото филе със сол,чесън,черен и червен пипер,риган,босилек или други любими подправки.Нарязано на пържолки или на хапки,запечете,почти без мазнина на котлона или на скара.След това нарежете.
За соса:зависи пак от броя дюнери,но съотношението е една част кисело мляко,две части майонеза.Разбърква се добре соса,може да добавите към него и чесън на прах.
С този сос се намазват арабските питки.Отгоре се слага:
-пилешко/свинско месо,опечено ,овкусено и нарязано
-суров лук по на едро,поръсен с червен пипер и щипка лют червен пипер
-царевица
-пържен лук/индийска подправка,хрупкави люспички изпържен лук/
-барбекю сос
-нарязано прясно зеле
-тънки филийки домат
-кубчета кашкавал

Завиват се дюнерите.Намазват се с масло,поръсват се със сух копър или магданоз,риган и се запичат за кратко във фурната или в конвекторната.Толкова ,колкото да се разтопи кашкавала.
Ако приотвите по-голямо количество дюнери,може да увиете всеки в алумииево фолио /без да ги печете/и да ги сложите във фризера.При необходимост от похапване,вадите,махате фолиото и запичате във фурната.

2 коментара:

  1. Не съм се сещала до сега да правя дюнери за фризера.Но е чудесна идея, защото обикновено остават арабски питки или тортили, когато са закупени готови в пакет.Чудесна идея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Ели!Аз и арабскии питаки запазвам във фризера,ако ми останат,но обикновено правя повече плънка и затова дюнерите идват в повече.Не че не биха се изяли в рамките на ден-два,ноооо...е чудничко като си извадиш готов,приготвен дюнер и си го стоплиш.Поздрави! :)

      Изтриване