MyFreeCopyright.com Registered & Protected

петък, 21 октомври 2016 г.

Маринован джинджифил


Маринован джинджър:
100г пресен джинджифил,
1 ч.л. сол,
125 мл оризов оцет,
4 с.л. захар,
4-5 с.л. вода.
Разбърква се до разтваряне на захарта и солта.След това направо в маринатата се реже с белачката за картофи джинджъра.Пуска си собствен сок,затова става по мътна маринатата.Слага се в бурканчета и се държи в хладилника.Изтрайва доста дълго време в хладилника.

Натуралния джинджър се настъргва на едро ренде и се натъпква в бурканче добре докато му излезе въздуха и сока отгоре.Полива се обилно с олио,да не взима въздух и се държи в хладилника.За съжаление,не издържа много дълго така,трябва да се консумира бързо.
 
Направих по две бурканчета и от двата вида.По едно бурканче от вид сложих във фризера,а останалите на капака на хладилника.

2 коментара:

  1. Много интересно предложение за мариноване на джинджифил.Не съм правила по този начин, но ще изпробвам и двете предложения.Интересно и вкусно, макар,че джинджифилът е доста лют, но много полезен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,Ели,полезен е,аз го слагам навсякъде,където запържвам нещо,я лук,я зеленчуци.Ако искаш да неутрализираш вредата от пърженото,то добавката на малко джинджифил в олиото,докато се пържи,върши тази работа.Именно и затова джинджифилът присъства във всички ястия в индийската кухня.
      Така е и по-удобно за ползване,като е в бурканче,вместо да беля и стържа преди всяко ястие.
      Радвам се,че ти харесват идеите!Хубав ден на теб! :)

      Изтриване