MyFreeCopyright.com Registered & Protected

понеделник, 7 юли 2014 г.

Пилешко с риган и розмарин,печено в буркани



Един различен начин за печене на пилешко месо.Много вкусно е пилешкото както топло,така и студено,на другия ден,когато се желира.
Точна рецепта почти няма.
Може да се опече всякакво месо-бутчета,крилца,бяло месо.Но за да се образува желе,трябва да има кокали.
Месото се измива добре и се подсушава.Обтрива се добре със сол и се поръсва с черен пипер,риган и иглички розмарин..Слага се в буркан-колкото може да побере буркана.Тъй като го приготвях за първи път,не бях сигурна как ще се опече месото,затова разпределих 5 бутчета в два буркана и поради това се пекоха повече.Трябва буркана да е пълен с месо,да няма чак толкова много свободно място.
След като се напълни буркана,не се слага нищо,нито вода,нито олио.Запечатва се с алуминиево фолио,което се завързва добре.

Слагат се бурканите в студена фурна и се включва на 200 градуса.Пече се най-малко един час или до зачервяване на месото.Зависи как пече фурната ви.
След изпичане се изваждат внимателно върху суха повърхност,изчаква се 5-10 мин и се маха фолиото.


В буркана има отделена мазнина и течност,която при охлаждане се желира.Всички аромати при печенето са се запазили в буркана и в месото.
Невероятна вкусотия!Опитайте непременно!

2 коментара:

  1. Само така не съм пекла месо,но и от други места четох че е вкусно.
    Поздрави,Диди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,много е вкусно!Преди време,на село, така в буркани консервирахме всякакво месо-само че бурканите се варяха във вода 2 часа.Е това е същият вкус,припомних си вкус от детството.Предполагам ще стане и с друг вид месо освен пилешко,но може би ще трябва да се увеличи времето за печене.
      Поздрави,Живе и на теб! :)

      Изтриване