MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 6 юли 2014 г.

Ароматна плодово-билкова вода

Вариантите и комбинациите за ароматизиране на вода са необятно много.Буквално можете да сложите всичко,което ви е под ръка и е близко до вкуса ви.Резенчета краставички,тиквички,моркови,лимони,портокали,праскови,нектарини,кайсии,ягоди,малини,банани,мента,салвия,риган,босилек,
розмарин,невенчета,листенца от рози и още и още...
Най-важното е след като се сложат продуктите във водата,било то плодове,билки или зеленчуци,водата да се съхранява в хладилник,за да се забавят и предотвратят гнилостни процеси.
Количеството им също може да определите според вкуса си.Едно резенче лимон,лайм или портокал може да ароматизират цяла бутилка от 1 литър.От останалите плодове може да сложите повече.
Аз експериментирах с резенчета нектарина и салвия.В другата бутилка-малини и розмарин.
Може да добавите и съвсем малко мед за сладост,но аз предпочитам да е натурална.
Водата,която добавяте е желателно да е минерална или от кана за вода с пречистващ филтър.Достатъчно е около 30-45 мин престой в хладилника и е готова за консумация.След като отнемете от количеството вода-може да долеете до горе отново.И така около 2 дни.След това заменяте плодовете с нови.Билките може да се ползват два или три пъти,но плодовете не издържат дълго време.

Ето и изцяло с цветенца-лавандула,розови листенца и розмарин.Тук се очаква освен чудесния аромат на розата,водата да се оцвети и в розово.

Опитвайте и експериментирайте!
На мен лично ми допадна тази вода и определено няма да се спра  да опитвам различни комбинации.Има съвсем леко кисел вкус и приятен,нежен аромат от плодовете.
Нежна свежест в горещите,летни дни. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар