MyFreeCopyright.com Registered & Protected

понеделник, 28 юли 2014 г.

Салата от сурово червено цвекло,краставица и пармезан

Получи се интересна и вкусна салата.
Ако искате да избегнете стъргането на цвеклото-ами нарежете го на кръгчета! :)
За тази салата са необходими:
цвекло
краставица
балсамов оцет
копър-пресен или сух
сол,олио
пармезан или настърган кашкавал

Този сорт цвекло ми е любимо.Продълговато.

Вкусът е малко по-различен,от този на кръглото цвекло,а сокът е много по-наситен,вместо кърваво червен е и леко виолетов.


Нарязва се цвеклото на тънки филийки,краставиците на малко по-дебели.Посоляват се,поръсват се с копър,балсамов оцет и олио и се разбърква добре.Отгоре се поръсва с пармезан или кашкавал.
До сервиране се държи в хладилника.


2 коментара:

  1. Чудесна е тази салатка за горещите летни дни,аз правя цвеклото винаги с добавка на ябълка ,за да му придаде по-приятен вкус.Не съм пробвала този сорт цвекло,не съм видяла по пазарите или в магазините за семена.Но ние сеем обикновено червено цвекло и то става много вкусно в суров вид, когато обилно се полива.Иначе има миризма на пръст / почва/ или като се разреже става на ивици -бели и червени,които нямат приятен вкус.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет,Ели.Това цвекло ние си го сеем.Семената-от Сортови семена.И вярно,че онова кръглото ставаше на бели ивици,но аз си мислих,че е защото се полива много-нашето беше на капково напояване.Докато това,което не го поливах много много,си стоеше по-малко като размер и с по-наситен цвят и сок.Ха сега,къде е истината... :)))) Колкото до миризмата на пръс,аз я усещам единствено ако е варено цвеклото и по тази причина варено изобщо не го консумирам,затова винаги прясно в салатка.А моята любима комбинация е настъргано цвекло,морков и червено зеле,олио и оцет/балсамов/ + пресен и сух копър.Когато няма да се явявам пред хора му слагам и чесън. :) С ябълка не съм пробвала,но ще опитам.
      Поздрави!

      Изтриване