MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 22 юли 2014 г.

Елзаски курабии

Примамливо изглеждащите сладки на Тики бяха направени много бързо след като ги видях.Старата машинка за месо беше изнамерена,а ламаринената формичка беше издирена във всички шкафове и чекмеджета.В крайна сметка сладките са налице. :)
В детството ми правихме тези курабии с машинката със свинска мас,затова и вместо маслото в рецептата на Тики сложих свинска мас.Сладките и курабиите стават по-пръхкави с нея.
Това,което промених още е добавена една чаша орехи,за по-орехов вкус.
Тези сладки,колкото престояват стават по-вкусни.Но дали ще ги дочакаме да станат най-вкусни! :))
От това количество продукти се получиха 2 тави и половина със сладки.При следващ път мисля да удвоя дозата,защото е крайно недостатъчно това количество/само две тави/.Така и ще се цапа машинката-нека е за повече! :)


Ето и рецептата:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. св.мас
2 яйца
5 с.л. кокос
1 ч.ч. орехи на едро-смлени след това на ситно
1/2 пак.бакпулвер
брашно за умерено твърдо тесто

Моето се получи малко по-твърдо,затова излязоха такива гъсенички. :)

След като се омеси тестото се оставя 30-40 мин да престои.След това се слага в машинката и се правят сладки с различна форма.Поне на моята ламаринка има за 4 вида,но според твърдостта на тестото ми,тази форма се получи най-добре.Нареждат се в тава,постлана с хартия за печене и се пекат в силна фурна за 10-15 мин.Прегарят много бързо след един определен момент,затова след 10-тата минута трябва да сме нащрек! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар