MyFreeCopyright.com Registered & Protected

сряда, 16 юли 2014 г.

Сироп от малини и черници

Тази година у дома на почит се върнаха плодовите сокчета за разреждане.Поради липса на амбалаж. :) Който да побере всичкото количество обикновен натурален сок.
Съотношението тук е захар към плод към вода-2:1:1.Тоест 2 части захар на една част плод и също толкова вода.Като на всеки 3-4 литра готов сироп се слага 1 пак лимонтозу.
Този сироп може да се приготви от всеки вид плод.Нужно е плодът да се раздроби и намачка и да се поръси със захарта.Оставя се да престои няколко часа в хладилника,за да си отдели малко от плодовия сок.
Тук бяха малини 2 части и една част черници.Намачкани и поръсени и размесени със захарта се оставят да престоят в хладилника.След това се смесват с водата и се загряват на котлона-10 мин след като заври течноста.Сваля се от котлона и се оставя леко да се охлади.През тензух или цедка се прецежда и отделения сок се напълва в шишенца.Затварят се добре и се стерилизират 20 мин след завирането на водата.
Съхраняват се в мазето,на тъмно и хладно място.При консумация сиропа се разрежда с вода.

3 коментара:

  1. Това е една прекрасна идея, макар малините да ми свършиха, а черници още да се намират. Записвам си за догодина!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Направо ме побъркахте с тези сиропчета...милост нямате ли...

    ОтговорИзтриване
  3. Веси,Мъх,този сироп може да се направи и от други плодове.Аз вече започнах тези шишенца,така че до зимата може и драстично да намалеят.Замислям вече следващи серии от други плодове. И...няма милост,Веси,щом е за угаждане на небцето...няма! :)

    ОтговорИзтриване