MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 15 юни 2014 г.

Мързелив чийзкейк с извара


 Днес в градината се появи и този прекрасен цвят на лилиум в синхрон с цветовете на чийзкейка!
Laughing


Рецептата от руски сайт,беше за цяла тава,но в последния момент реших да опитам в индивидуални кофички от тези за крем карамел.Е,получи се.Достатъчно вкусен! :)
Продукти за 7 кофички:
 тесто:
3 яйца
5 с.л. прясно мляко
1 с.л. олио
3 с.л. брашно плюс 1 ч.л. бакпулвер
щипка сол

за крема:
250 г извара/от кофичка-по-кремообразна/
2 яйца
4-5 с.л. захар
2-3 с.л. нарязани на дребно плодове-ябълка,банан.

Разбива се сместа за тестото с миксер,докато се разтвори захарта.Брашното с бакпулвера се добавят като се бърка на ръка.
Сместа за крема също с миксер до получаване на кремообразна смес,като плодовете се добавят накрая и се разбърква леко/на ръка/.

В добре намазани с олио 7 бр.кофички за крем карамел се разпределя тестото по равно.След това от по-гъстата смес с изварата се слага по около 2 с.л. във всяка кофичка.
Слагат се всички кофички в една суха тавичка/за удобство/ и се пекат при около 200 градуса за 30-35 мин до зачервяване и до втвърдяване на сместа.


След като се извадят от фурната се оставят за 5 мин да поизстинат и се налива студена вода в тавата.Оставят се напълно да изстинат и се прибират в хладилника за 5-6 часа,може и повече.След това се похапват директно от кофичката или с ножче се изкарват от кофичките.

*Ако ще се пече в тава:намазнява се добре с олио и се излива тестото.След това от гъстата смес се слага лъжица по лъжица,като се започва от края в кръг към центъра.При печене сместа се разпределя равномерно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар