MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 6 април 2014 г.

Бърза и вкусна вечеря с раклет




Толкова вкусна и бърза вечеря може да приготвите с раклет,та освен че няма да усетите как сте похапнали обилно,няма да усетите и колко вино сте изпили... :))))
Раклет е швейцарско краве,полутвърдо сирене.В сурово състояние мирише малко неприятно,но като се опече е божествено!Няма и помен от ''аромата''му, който всъщност си е точно на чорапи.И докато разбера ,че точно това сирене ми вмирисва хладилника...ах,ах,ах!. :)))) Ако го оставите непокрито-просто си вмирисва всичко...Та, за това прекрасно сирене е сътворен и специален уред,със същото име,който да го топи до зачервена коричка.След това  го остъргват или изливат върху варен,необелен картоф.Сервират с мариновани лукчета и кисели краставички.Вкусно е,но съвсем не мисля да се ограничавам само до тези продукти. :)))
За домашно ползване е измислен ето този вариант на полу скара-полу грил с малки,индивидуални тиганчета.


С раклет може спокойно да посрещнете 6 броя гости.
Ценителите на вино веднага биха го оценили!Може да си топите сиренца цяла вечер и да си замезвате,при това невероятно вкусно!
Храната се приготвя на масата и повярвайте е голяма атракция!Всеки може сам да избира продуктите,които му харесват най-много и да прави различни комбинации и да опитва,да опитва,докато свършат продуктите! :))) Всъщност,те наистина трябва да са повече,особено сирената и лука.


Е,тук нямам сирене раклет,щото не намерих в нашите супермаркети,но се получава чудесно и с пушено топено сирене,със синьо сирене и с ементал.
Останалите продукти трябва да са полуготови или такива на които им трябва съвсем малко да бъдат запечени.Сурово месо и сурова риба не съм пробвала,въпреки че ги има в рекламната снимка на уреда.Поне моят раклет не е толкова мощен/ 900 W/ за да опече сурово месо.
Добре е зеленчуците да са мариновани предварително-в олио,сол,балсамов оцет,черен пипер,някоя суха,предпочитана подправка.Стават много по-вкусни,когато са предварително овкусени,а и са вече намазани с олио,спестява се мазане на скарата.И без това масата е пълна с разни купички,чинийки,щипки,тиганчета,чаши и прибори за хранене,та и ако трябва и четка за мазане... :))))И тъй като зеленчуците,които ще се мариноват са няколко,не е необходиимо да правите марината за всеки поотделно.
Отново по съвет на Пепи,в едно бурканче с винт се слагат всички продукти за маринатата /в зависимост от количеството зеленчуци, които смятате да използвате/.Затваря се с капачката и се разклаща добре!Съставките са смесват много бързо,без да цапате много-много!След това се заливат вече нарязаните зеленчуци и се разбъркват,а по-големите,като лука например,който не търпи разбъркване,се намазват с четка.

В маринатата може да сложите:
олио/зехтин
балсамов оцет
сол
черен пипер
сух копър,естрагон,риган,босилек или каквото предпочитате

Мариноват се успешно:
тиквички-нарязани на филийки-4-5 мм
моркови-на лентички,обелени с белачка за картофи
гъби на тънки филийки
лук,нарязан на шайби
пипер,нарязан на парчета

Пушено свинско филе
свински гърди,свински флейки
бекон
суджук,луканка,но по-меки

Като допълнение може да се ползват няколко лъжици заквасена сметана в отделна купичка.

А ако сте двама,може да сложите от всичко полуготово,което имате в хладилника!:))))

Сиренцата се разтапят в тиганчетата-става много бързо.Всеки си слага от запеченото на скарата и го залива  с каквото си е забъркал в тиганчето. :))) Добавят се маслини и сметана по желание.
Вие си похапвате и си говорите,а върху раклета се пекат разни нещица...а най-добре е да се назначи един отговорник за скарата ! :)))


*Точно на такъв печен лук много му ходи лют червен пипер,дори по-едро смлян/люта чушка/.


Няма коментари:

Публикуване на коментар