MyFreeCopyright.com Registered & Protected

понеделник, 28 април 2014 г.

Царевични гризини с кимион и червен пипер и земели със сирене

Едно тесто с две приложения.И първи опит да опека тесто в конвекторната фурна.
Тесто:
1/3 кубче прясна мая
3 яйца/единия жълтък за намазване/
250 мл топла вода
2-3 с.л. олио или 1 с.л. св.мас
1 непълна ч.л. сол
1 с.л. захар
4 с.л. царевичен грис
брашно за меко тесто

Замесва се тестото и се оставя да втаса-да удвои обема си.
След това се разделя на две части-едната по-малка.
По-малката част е за земелите.Разделя се на 8 топчета,които се сплескват на питки.Във всяка питка се слага по малко натрошено сирене и се завива добре,като се оформя топче.Нареждат се върху намазана с олио! хартия за печене,която е сложена върху долната решетка на конвекторната фурна.Намазват се с жълтъка и се поръсват със сусам.Включва се фурната на функция ''размразяване'' за около 10-15 мин. така втасват.След това се включва на 175 градуса за 25 мин.Като за първи път мисля,че ги попрепекох и тези 25 мин ми дойдоха много.Обръщат се и се запичат от долната страна на 225 градуса за 5 мин.
В момента на изваждането имат  много хрупкава коричка и са мекички отвътре като памук.Ако искате да останат по-твърди ги оставете да изстинат открити.Ако ги искате мекички-то ги напръскайте леко с вода, веднага след като ги извадите и ги покрийте с кърпа.

Другата част от тестото се разточва на тънък лист-около 1 см.Намазва се с жълтъка и се поръсва със сол,червен пипер и смлян кимион.Нарязва се на лентички.Може къси,може и дълги-както ги предпочитате.Нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат до зачервяване в силна фурна.


2 коментара:

  1. имам конвекторна фурна, но рядко я използвам, но като гледам какви вкусотийки приготвяш все в нея, май и аз ще се замисля :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О,задължително започни да я използваш по-често Виолета!Много бързо се приготвя всичко,а по вкус не отстъпва на опеченото в обикновена фурна,Просто пести от времето ни и е по-здравословно.Поздрави и хубава вечер.

      Изтриване