MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 30 март 2014 г.

Панирани пилешки пържоли с корнфлейкс




Месото ми е от домашни бройлери,затова е толкова голямо филето от бялото месо-едната част от пеперудата е отрязана на две и пак се получиха дебели.Хубаво е за тези пържоли,филето да е по-тънко.Вилицата е за сравнение.
Месото се оформя на пържоли и се начуква леко,покрито с фолио.Посоляват се на вкус от двете страни,поръсват се с черен пипер и се слагат в марината от:
7-8 скилидки чесън,нарязани на ситно или стрити
2 с.л. соев сос
4-5 с.л. олио/зехтин
Добре е да престоят няколко часа в хладилник.Може сутринта да се мариноват,а вечерта да се приготвят.
Овалват се от всички страни в брашно.Следва потапяне в разбито яйце и най-накрая се овалват в корнфлейкс към който е добавено малко галета.
На около 2 ч.ч. корнфлейкс се добавят 2 с.л. галета/може и  без нея/.Корнфлейкса се натрошава леко в кухненски робот,на няколко пулса,като се внимава да не стане на прах-трябва да има парченца.Но за да избегнем всякакви рискове,както и безсмисленото цапане на много съдове,най-добре в случая е да се натроши леко с лъжица.Може да се сложи в торбичка и минавайки няколко пъти с точилката отгоре-воала-корнфлейкса е натрошен!
Може да се приготвят всички пържоли предварително и едва тогава да се започне пържене.Така е по-практично и по-удобно.
Ето ги оваляни във всичко и готови за пържене:


Изваждат се върху салфетка,за да обере излишната мазнина.


*От 2 пилешки пеперуди щяха да се получат 8 броя огромни пържоли,но тъй като 6 броя ни бяха достатъчни,реших едното филенце да оползотворя като пастърма.
Рецептата за нея е тук .

Няма коментари:

Публикуване на коментар