MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 16 март 2014 г.

Печени картофи на пара с бульонче,свинско филе и кашкавал




Изключително вкусна бърканица!Иде ти да започнеш да похапваш още преди да е опечена. :))
В много редки случаи използвам готовите блокчета бульон,но за тази рецепта си ги купувам специално.
1 кг картофи
200 г свинско пушено филе
200-300г кашкавал
1- 2 бульончета
1 връзка пресен копър
1 ч.л. сух копър

Настъргва се кашкавала на едро,филето се нарязва на предпочитани по големина и форма парчета.Копъра се нарязва на ситно.Приготвят се всички продукти,за да са готови ,когато се добавят към горещите картофи-трябва да се разбърка бързо,докато не са изстинали.
Картофите се нарязват на кубчета,малко по-големи от тези за мусака.Сваряват се на пара,но не до пълно омекване,а да са леко твърди.Не изхвърляйте водата-ще е нужна около 1 ч.ч.
Слагат се в дълбока купа и докато са горещи се поръсват с натрошеното бульонче или две(зависи колко е солено) и настъргания кашкавал.Разбъркват се леко-да се поразтвори бульончето и да се разтопи кашкавала.Не се слага допълнително сол.Добавят се и парченцата свинско филе и 1 ч.ч./може и повече/ от водата над която са врели картофите,поръсва се и копъра.Отново се разбърква леко,за да не се разкашкат много картофите-именно затова трябва да се оставят леко твърди при варенето.Ето в този момент,ароматът от разтвореното бульонче и копъра е невероятен,като добавим и разтопения кашкавал и леко разкашканите картофи...мммм...опитайте-вкусно е още  в този момент!
Изсипва се в тавичка и се пече.До зачервяване на кашкавала.
Да ви е вкусно!
*В МУЛТИКУКЪР : Слага се 2-3 пръста вода на дъното на купата.Слага се решетката за варене на пара и в нея се слагат нарязаните на кубчета картофи.Включва се на програма STEAM.Програмата е за 5 мин,които почват да се отчитат след като заври водата.След 5 мин имаме готови картофи на пара.Оттук нататък се действа по гореописания начин.

2 коментара:

  1. И как хем картофите на пара,хем после и вода от където са врели?Вие идея имате ли как врят нещата докато се готвят на пара :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет Мартина!Писала съм ''вода НАД която са врели''.Да,аз готвя на пара в тенджера в която слагам кошничка-решетка върху която продуктите се готвят на пара.Течността под решетката използвам при приготвянето на тези картофи. :)

      Изтриване