MyFreeCopyright.com Registered & Protected

събота, 7 септември 2013 г.

Пържоли под шуба с гъби и салвия




Идеята и рецептата за тази вкусотия дойде от
тук и почти веднага беше реализирана!
Пепи,нямаш равна и винаги ме изкушаваш,когато видя твоя рецепта!
Малко промених основната рецепта ,поради липса на време да запека предварително пържолите в тиган.Направих им марината с това,което имаше в хладилника и ги сложих сурови с маринатата заедно в тавата.Не мисля,че крайния вкус пострада,напротив,образува се много вкусен сос.
       
     Свинските пържоли се посоляват от двете страни и се поръсват със салвия.Избрах да сложа само салвия без друга подправка,като експеримент,за да се усети аромата и вкуса,който придава салвията.Не беше зле.Хареса ми.
Приготвя се марината от:
100 мл бира
1 пълна с.л. чеснова майонеза
1 ч.л. горчица
1/2 ч.л. мед
3-4 с.л. соев сос
малко сол

Покриват се добре пържолите и се оставят в хладилника,докато приготвяте другите продукти за 20-30 мин.Ако имате време-може и за повече.Нарязват се гъбите на филийки.

Нарязва се лука на ситно и 2-3 кис.краставички също на ситно.Може и повече,ако обичате кисело.1 домат на филийки. 
Пържолите се вадят от маринатата и се слагат в тава,достатъчно голяма,за да им бъде охолно :)
Гъбите се разбъркват с останалата марината,4-5 с.л. олио,1/2 ч.ч. бира или вода и се изсипват  в тавата около пържолите.Върху всяка пържола се слага по малко от нарязания лук.

Завива се добре с фолио и се слага в студена фурна,която се включва на 250 градуса за около 20-25 мин.След това се намаля на около 200 и по-малко и се пече още 30-40 мин.По време на печенето поне веднъж отворете,за да видите дали има течност-ако са останали на сухо-долейте малко бира или вода както и опитвайте с вилица дали е опечено месото.
След като са се пекли около час/зависи колко са дебели пържолите,моите бяха тънки от контрафиле,затова се опекоха бързо.При по-дебели ще е нужно повече време/, махнете фолиото.
Върху всяка пържола сложете по малко от нарязаните кис.краставички,резен домат и най-отгоре филия кашкавал.
Връщат се във фурната колкото да се разтече и зачерви кашкавала.
Воала!Готови са!
Мисля,че ще се превърнат в любими у дома!*Следващия път мисля да удвоя количеството на маринатата,тъй като сосът се получи много малко,а беше толкова вкусен! :))


Няма коментари:

Публикуване на коментар