MyFreeCopyright.com Registered & Protected

събота, 3 ноември 2012 г.

Домашни курабии с арония и лешници


Любимите бабини курабии,осъвременени леко със сушена арония и лешници.

2 яйца
1 бакпулвер
1 ч.ч. кис.мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
настъргана лимонова кора и захаросани портокалови корички
2-3 с.л. сушена арония
орехи,нарязани на дребно-по желание в тестото
брашно
(3-4 с.л. нишесте)

Яйцата се разбиват и от тях се отделя 1 с.л. и се смесва с малко вода-по-късно се потапят топчетата.От всички продукти се омесва меко тесто.Оставя се 20-25 мин да си почине.Понякога слагам 3-4 с.л.нишесте в тестото-курабиите стават много леки,ефирни и вкусни.Променя се структурата на тестото,а и вкуса е по-различен.И двата варианта са ми любими.А ако сложите розово нишесте-курабиите стават леко розови също :)
От тестото се късат топчета,потапят се в яйцето и след това в кристална захар.Нареждат се в тава с хартия за печене.Не че не може да се намаже тавата с олио и така да се наредят,но си спестявате след това миене на тавата от загорялата и втвърдена захар,която е изпадала от курабиите по време на печенето.
Слага се по един цял лешник в центъра на всяка,притиска се леко и се пекат до зачервяване.


По време на печенето лешниците се надигат от втасването на тестото,но може да ги попритиснем обратно надолу.Повече няма да мръднат! :)))
Ето ги!Готови са!А какъв аромат се разнася на печено тесто,лимонови и портокалови корички...мммм!Още топли са много мекички отвътре.Да ви е вкусно! :)




3 коментара:

  1. Дидиии,любимите ми курабийки...страхотни са!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Живе!И на теб хубава неделя! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Диди, обожавам домашни курабии и все се каня да направя и все не намирам време. Твоите ми напълниха очите! Сигурна съм, че са много вкусни!

    ОтговорИзтриване