MyFreeCopyright.com Registered & Protected

петък, 13 юли 2012 г.

Пиде със сирене и извара и ароматни подправки




Много любими,лесни и вкусни пиденца!
Необходими са ви-тесто с мая,хартия за печене и пълнеж от яйца,сирене и извара!С предпочитаните от вас ароматни подправки !
Тесто-обикновено,но ще го напиша пак:
20 г жива мая/1/2 кубче/
1 1/2 ч.ч. топла вода
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2-3 с.л. зехтин/олио
3-4 ч.ч. брашно/може и малко повече/
Замесва се тестото и се оставя да втаса.
Разбъркват се 2 яйца с около 100 г сирене и 2-3 пълни супени лъжици извара.Добавете любимите си подправки-аз сложих сух и зелен копър,малко самардала,риган.За поръсване отгоре-нарязани,тънки перца зелен лук.
Хартията за печене-около 30/40 см се слага върху масата.Този лист е достатъчен за две пиденца.Включва се фурната на около 200 градуса,като се изважда решетката.Ще се пече направо върху дъното.
Взимат се две малки части от тестото и се разстилат в продълговата форма върху хартията.Краищата на тестото се намазват със зехтин или олио.Слага се част от пълнежа от яйцата и сиренето,разстила се равномерно върху тестото,поръсва се със зеления лук и всичко това,заедно с хартията се прехвърля върху по-голяма дъска.С дъската се отправяме към фурната и ''изсипваме'' внимателно пидетата с хартията върху вече загрятото дъно на фурната.Пече се много кратко-за около 10 мин.Щом се зачервят крайчетата на тестото,значи е вече готово.Изваждаме отново с хартията върху дъската,махаме я/хартията/ и оставяме да изстине.


Нарязваме на лентички и....похапваме! :)
Да ви е вкусно!



2 коментара:

  1. Хей, това изглежда много вкусно!
    Отлично си се справила!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Инка!Вкусно е.А и като любител на пиците,всички видове пиденца са ми любими!:)
    Желая ти хубав уикенд!:)

    ОтговорИзтриване