MyFreeCopyright.com Registered & Protected

събота, 16 юни 2012 г.

Пастърма от пилешко филе


Една много бърза пастърма.Готова е за 3-4 дни.Аз я направих с бонфиленцата на бялото месо,но може да се направи и с бялото пилешко месо.
Месото се измива,подсушава се и се заравя в морска сол.Да ги покрие отвсякъде.Престоява 12 часа.В това топло време-в хладилника.Измива се от солта и се подсушава отново.Месото се е втвърдило и изпекло от солта.

Подправките:


От всичко по половин чаена лъжичка.Може да намалите или увеличите количеството на някоя подправка според предпочитанията ви.

чесън на прах
кимион
джинджифил на прах
риган/купен/
куркума
майорана
къри
червен пипер
риган с цвят/домашен/
босилек
черен пипер

Всичко се разбърква добре.Напълно достатъчно е това количество подправки за омазването на двете бон филенца/които са от домашни бройлери,съответно са по-големи от купените./
С игла се промушва по едно парче дебел конец,на който ще виси филето да се изсуши.
Намазва се с подправките,да полепнат добре и отвсякъде.Завързват се двата края на конеца и се закачат да съхнат на сухо,тъмно и проветриво място.Нужни са 3-4 дни.
След омазването с подправки,филенцата изглеждат така:


А след нарязването,така : :)))

 Не бяха прекалено солени както стават обикновено различните меса,осолени по този начин,но мисля,че не е необходимо дори и това силно осоляване на тези крехки филенца,които са готови за кратко време и биват изядени за още по-кратко.:)Не е нужно солта да ги държи/съхранява/дълго време.Следващият път смятам да ги осоля в по-слаба солена саламура.
Това е.Лесно и много вкусно! Опитайте! :)
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА:
https://www.facebook.com/groups/217580105348389/?fref=ts

6 коментара:

  1. Ох, страхотно изглежда! :)

    ОтговорИзтриване
  2. :))) И също толкова вкусно!
    Благодаря ти!Поздрави и хубав уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Kum podpravkite dobaviash li limonov sok ili ocet za namazvaneto?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не,доколкото знам не се слага нито лим.сок,нито оцет.Само се почиства от солта и се поръсват/овалват подправките.Полепват без проблем.

      Изтриване
  4. Здравейте доста вкусно изглежда но може ли да напишеш по колко грама са подправките моля

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!Количеството на подправките може да е според вкусовите предпочитания,ако обичате някоя подправка повече,може тя да преобладава,но долу-горе по около една чаена лъжичка отръскана съм сложила от всяка подправка.Поздрави!

      Изтриване