MyFreeCopyright.com Registered & Protected

неделя, 25 март 2012 г.

Захаросани портокалови корички

Не изхвърляйте корите на портокалите и мандарините,та дори да са само 1 или 2!Просто ги нарежете на ситно/предварително измийте добре,преди да обелите/,поръсете със захар и оставете в покрит съд на хладно. Те са чудесна,вкусна и ароматна добавка към кексчета,козунаци,сладки,а дори и към шоколадови мусове и кремове.Комбинацията на шоколад и портокал е много добра.
Това е един прекрасен начин да се съхранят и запазят свежи портокаловите корички !Така озахарени може да ги имате под ръка дълго време.Първите издържаха около 2 месеца и просто свършиха.:)
Съберете корите от няколко портокала и/или мандарини.


Нарязват се на малки парченца и се слагат в буркан.



Поръсват се със захар и се разбъркват.


Най-отгоре се покрива плътно с един пласт захар.Покрива се гърлото на буркана с найлоново фолио и се оставя на тъмно и хладно място.


След около 10-15 дни се разбъркват добре.След още няколко дни са готови.


Това е поглед в буркана: :)


Вече са готови за ползване.Може да продължите да ги съхранявате по този начин на тъмно и хладно място,като покривате с фолиото,за да не изсъхнат и от време на време разбърквате.Или може да сложите една част във фризера-в торбичка или пластмасов съд.

3 коментара:

  1. Аз пък ги стрържа,но и този вариант мога да пробвам-усещат се по-добре...
    Хубав неделен ден,Диди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубав да е и твоят,Живе! И да,определено се чувстват.
      А твоите-настъргани,пак по същият начин ли със захарта?

      Изтриване
  2. Страхотна рецепта! Благодаря:) От много време търся в търговската мрежа готови (настъргани) портокалови корички , на навсякъде имат само лимонови... портокалова захар също намерих, но не е това, което ми трябва! Сега обаче имам проблем - портокаловите ми кори в момента са останали от изцеждане...т.е. не съм ги белила, преди да изцедя сок от портокалите. Предполагам, че няма да е лесно да ги обеля, но няма да се откажа да си направя вкусни корички със захар ;)

    ОтговорИзтриване