MyFreeCopyright.com Registered & Protected

събота, 29 октомври 2011 г.

Пълнени гъби с филе,топено сирене и кашкавал


Случайно ми се получи това с пънчетата,сложени отгоре,но е ефектно!Бях приготвила вече плънката,когато се зачудих какво да правя с пънчетата-не ми се щеше да ги слагам сурови в плънка от свинско филе,което си е готово за ядене-не знаех дали ще се сготвят добре в конвекторната ни фурна.И да-вече си имаме такава-и това е едно от първите неща,които приготвих в нея,освен пържолите и кюфтетата.Очарована съм и горещо препоръчвам на всички-такава фурна!Тези гъби се изпекоха за околоо 15 мин.Гъбите си останаха сочни.
  Необходими продукти за 8 големи гъби:
4-5 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян шарен пипер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. риган
Всичко се смесва и се разбърква с четка за мазане.Намазват се почистените гъби и отделените им пънчета от всички страни-по този начин се посоляват и омазняват.
За плънката: нарязано свинско филе на много ситни парченца се смесва отново с по една щипка шарен пипер и риган.Разпределя се в намазаните шапки на гъбите и се ''забучват'' пънчетата,като около тях се разпределя от настърганите сирена-притискат се добре,за да са по-устойчиви пънчетата и да не падат-въпреки че по време на печенето-пак някои се накланяха-но бидеха гордо изправяни и намествани... :))


Половин саламче топено сирене се настъргва на едро стъргало заедно с около 100 г кашкавал.Размесват се добре и се облепят шапките и пънчетата.
Ето ги вече опечени:



Аз ги изпекох за 15 мин на долна скара при около 225 градуса в конвекторната фурна.Но спокойно могат да се изпекат и в нормална фурна.Много вкусни!Опитайте!Да ви е вкусно! :)

7 коментара:

  1. А, чудни са :)) и стахотно апетитни мезенца, а имат и страхотен вид. Браво Диди!

    ОтговорИзтриване
  2. Мда, за мезенце са просто чудни:-)
    Поздравления за идеята с пънчетата!

    ОтговорИзтриване
  3. Диде,само мога да съжалявам,че моите не обичат гъби и заради тях не правя!Но ще си спретна няколко такива само за мен,разкошно е!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Само да уточним-пече ли ги предварително без сирената,или направо с тях за 15 минути?

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви Жани,Мъх,наистина и аз бях във възторг от собствената си гениалност :))))(относно пънчетата:))
    Еликсир-съвсем сурови ги сложих да се пекат,но в конвекторна фурна-там ястията се пекат по-бързо и на друг принцип-като остават сочни-течността,която обикновено се отделя от гъбите-в този случай си остана в гъбите-вижда се,че съвсем малко течност се отдели-гъбите снимах в тавичката в която се пекоха.Мисля че спокойно могат да се опекат сурови и в нормална фурна-просто времето на печене ще е по-дълго.
    Поздрави момичета и успешна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни гъбки!
    Заповядай в моя блог.Чака те награда-предизвикателство

    ОтговорИзтриване
  7. Супер гъбки! Много ми харесаха, а идеята за направата е чудесна!
    Честита фурна и да си я ползваш със здраве!:)

    ОтговорИзтриване