MyFreeCopyright.com Registered & Protected

сряда, 29 юни 2011 г.

Мелба в купички от кокосов орех

Ако се чудите по какъв оригинален начин да поднесете мелба-ето това е-в купички от кокосов орех! :))) Мелба всеки знае как се приготвя,затова ще наблегна на купичките.
Нужен ви е кокосов орех-желателно е да са няколко-поне 3,за да ви станат комплект купичките-6 на брой :))
С дрелка се пробива дупка в кокосовия орех-като гледате да е уж на по-незабележимо място-в единия връх на ореха си има като че ли такива места-но все пак съобразявате по коя линия точно ще отрежете кокоса-следвайте естествените му форми и черти.
През вече пробитата дупка се изсипва сока,който е вътре и се отцежда добре-прозрачен е и не особено вкусен-аз направо го изхвърлих.
Реже се на машина-внимателно-тази работа не я свърших аз естествено...:))
Вече си имаме две половинки:

Ядката е много сочна и вкусна.С лъжичка или с нож се издълбава.
Тъй като сме разрязали много кокосови орехи-съответно имаме и много от тази кокосова ядка-не може всичко да се изконсумира наведнъж.Може да се съхрани на порции във фризера и при нужда се изважда пакетчето-съвсем свежа си остава.

И така-вече си имаме купички-може да пристъпим към напълването им.Освен за сладолед могат-да се използват за различни салати.
Лъжичките са пак от кокосова кора-но тях ги имах готови-добавка към кокосови купи с капак...(капакът се вижда тук :))
Ами това е!На който желае да опита-пожелавам успех! Не е трудно. Ефектно е и приятно! Не само консумацията в такива купички,а и самото им изработване! :))

Няма коментари:

Публикуване на коментар