MyFreeCopyright.com Registered & Protected

понеделник, 23 май 2011 г.

Брускети с песто от магданоз и кълнове от зелена соя(боб мунг)


За тези брускети направих специални царевични питчици-след като изстинаха ги разрязох на две и ги опекох още веднъж леко-само да се зачервят отгоре.Намазват се с магданозено песто-не мога да дам точна рецепта за пестото,защото почти всичко сложих на око,но все пак:
Ей толкова магданоз:
Това беше долу-горе една пълна торба с магданоз-но като се изми-се послегна.Нарязах го с ей това нещо за рязане на подправки-на много ситно-почти докато стане на каша.
След това добавих около 2 ч.ч. общо олио-но постепенно-докато се разбива с пасатора.Сол на вкус.1 ч.л. чесън на прах.1 с.л. орехови ядки.Едно малко парче сирене.
За кълновете трябва повече време-2-3 дни по-рано :) Зелената соя се измива и се оставя накисната във вода за около 12 часа.Това е начинът по който приготвям всички останали кълнове и за мен е сполучлив.Използвам компотен буркан-слага се от зърното на дъното 1 пръст  и се пълни до половината с вода-така престоява 12 часа.Обикновено това го правя вечерта.На другия ден се излива водата и се изплаква много добре 1-2 пъти.Изцежда се добре и се покрива отвора на буркана с парче марля,стяга се с ластик и се държи по възможност на тъмно.На 12 часа се изплаква с чиста вода и се изцежда добре.И така-докато си пораснат-за 1-2 дни.Важното е редовно да се изплакват с вода.
Ето ги и моите-мисля че това е на третия ден:
Могат да се оставят да пораснат още и листенца,но нямаше кой да ги чака-пестото беше готово :)

  Намазват се брускетите с пестото,поръсват се кълновете и се похапват.

Като добавка може да се добави топено или пушено сирене,ементал,пармезан.

2 коментара:

  1. Брускетите изглеждат доста примамливи, а с описанието, направо ме спечели:) Обичам брускети, магданоз и кълнове, остава само да ги съчетая:) Мерси за споделената рецепта!

    Весел ден!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! :)Радвам се че съм полезна! :)
    На мен също ми допада комбинацията на зеленийки и кълнове.Поздрави от мен! :)

    ОтговорИзтриване